blog

Uherský Brod získal titul v mladších žácích

2. 4. 2022 se po tří leté odmlce mohlo sejít 8 nejlepších družstev z jednotlivých divizí na finálový turnaj mladších žáků v Bánově, který pořádala jednota Orla Uherského Brodu.

Skupina A - Orel Uherský Brod, Orel Koryčany, Orel Šlapanice, BOMAR 1. FBC Sokol Husovice

Skupina B - Florbal Rosice, Orel Brno-Bohunice, Pittbuls Ivančice, FBO Orel Boskovice

Skupinu A vyhráli bez ztráty bodu „domácí“ Orli z Uherského Brodu. Druhé skončily Husovice, když si připsaly prohru pouze s vítězem. Třetí příčku obsadily Šlapanice s třemi body, čtvrté zůstaly bez bodu Koryčany. Skupina B stoprocentní družstvo neměla. První příčka díky lepšímu celkovému skóre patřila Boskovicím, druhá Pittbuls Ivančice. Jejich vzájemný zápas skončil 2:2. Obě družstva získala sedm bodů.  Třetí příčku si vybojovaly Rosice po těsné výhře 2:1 nad Bohunicemi, které zůstaly čtvrté.

V prvním čtvrtfinále si vítěz skupiny B z Boskovic poradil 6:1 s Koryčany. Ani druhé setkání prvního a čtvrtého týmu nemělo dramatický průběh. Uherský Brod po výsledku 6:0 postoupil do semifinále a poslal domů Brno-Bohunice. Jako další do semifinále postoupily Šlapanice díky povedenému druhému poločasu a celkové výhře 7:3 nad Ivančicemi. Semifinalisty doplnily brněnské Husovice, které zdolaly Florbal Rosice 4:0, když všechny své branky nastřílely ve druhém poločase.

Obě semifinále přinesly velmi vyrovnané bitvy. V prvním se střetly Boskovice s Husovicemi. Skóre bylo po devatenáct minut vyrovnané, již vše směřovalo k nájezdům, ale jedna vydařená akce poslala Boskovice po výhře 3:2 do finále, velmi zklamané Husovice mířily pouze do boje o bronz. Uherský Brod ve druhém semifinále zlomil nadšeně bojující šestici hráčů v poli ze Šlapanic až ve druhém poločase a po výhře 3:0 postoupil do finále.

V souboji poražených semifinalistů si lépe vedly Šlapanice. Smutné Husovice musely zkousnout další hořkou pilulku, když medailovou naději ztratily opět v posledních okamžicích zápasu. Po výhře 4:3 si bronzové medaile na krk pověsili hráči Šlapanic, Husovicím zůstalo nepopulární, i když krásné, čtvrté místo. Start finále se lépe povedl Brodu. Vybojované vedení 2:0 ale vzalo za své na konci první a na začátku druhé půle, kde Boskovice rychle srovnaly. Uherský Brod srovnání ovšem neodradilo od dalších útočných výpadů a po výsledku 6:4 získal mistrovský titul OFL v kategorii mladších žáků pro rok 2021/2022. Orli z Boskovic obsadili druhou příčku. Páté místo Pittbuls Ivančice, šesté Florbal Rosice, o sedmé se podělily Koryčany a Brno-Bohunice.

Nejlepšími hráči na turnaji byli vyhlášeni:

  • Nejlepší brankář – Jiří Adam Honsa (BOMAR 1. FBC Sokol Husovice)
  • Nejlepší obránce – Tomáš Doležálek (Fbc Orel Uherský Brod)
  • Nejlepší útočník – Jonáš Oujeský (FBO Orel Boskovice)