blog

Sokol Třebíč získal titul mistra OFL v mužích

Osm nejlepších družstev se o víkendu 11. – 12. 5. 2024 sešlo na finálovém turnaji mužů v Kuřimi (pořadatel Orel Blansko).

Skupina A: Orel Kunštát, Orel Blansko, Orel Dolní Bojanovice, Black Bears Veselí nad Moravou

Skupina B: Orel Vizovice, Orel Hranice, TJ Sokol Třebíč, FBO Orel Boskovice

Skupinu A vyhrál Orel Kunštát se ziskem 7 bodů. Druhé Blansko prohrálo pouze s vítězem skupiny. Třetí místo patřilo se 4 body Dolním Bojanovicím. Black Bears Veselí nad Moravou skončilo čtvrté. Odpolední skupinu vyhráli bez ztráty bodu muži ze Sokola Třebíč. Druhá příčka patřila díky lepšímu skóre Orlu Hranice (4 body), třetí FBO Orel Boskovice. Nedařilo se Vizovicím, které skončily poslední.

Muži Vizovic hned v prvním čtvrtfinále ukázali, že výsledky prvního dne moc neznamenají. V těsné bitvě přetlačili vítěze skupiny A z Kunštátu a postoupili do semifinále. Ve druhém zápase oslabení Orli z Bojanovic nedokázali vydržet vysoké tempo celý zápas a podlehli Hranicím 2:5. Třebíč žádné velké překvapení nedopustila, Black Bears porazila 9:3. Poslední čtvrtfinále mezi Blanskem a Boskovicemi bylo po dvě třetiny hodně vyrovnané. V té poslední Blansko odskočilo a po výsledku 6:3 si zajistilo postup do bojů o medaile. Opět bylo jasné, že titul pozná po roce jiného vítěze. 

Do prvního semifinále vstoupili lépe Orli z Hranic, když první třetinu nad Vizovicemi vyhráli 2:0. Vizovickým se podařilo postupem času srovnat a když už to vypadalo na prodloužení, rozhodly Hranice brankou na 3:2 o svém postupu do finále. Ve druhém semifinále byl výsledek také dlouho těsný, ale Třebíč zvládla třetí třetinu a po výsledku 5:2 postoupila po roce opět do finále.

Zápas o bronz se rozhodl podobně jako předešlé zápasy až v poslední třetině. Orel Vizovice už opravdu nechtěl být potřetí čtvrtý a díky dvěma brankám vyhrál 6:4 a zajistil si bronzové medaile, nepopulární čtvrté místo zbylo na pořadatele z Orla Blansko. Titul mistra OFL pro rok 2023/24 vybojovali díky vynikající druhé polovině finálového utkání po výsledku 6:3 muži ze Sokola Třebíč. Hráči Orla Hranice si na krk pověsili stříbrné medaile. Pátý skončil Orel Kunštát, šestý FBO Orel Boskovice, sedmý Orel Dolní Bojanovice a osmý Black Bears Veselí nad Moravou.

Nejlepšími hráči na turnaji byli vyhlášeni:
•    Nejlepší brankář – Jan Opletal (Orel Blansko)
•    Nejlepší obránce – Vlastimil Červenka (Orel Vizovice)
•    Nejlepší útočník – Tomáš Jelínek (TJ Sokol Třebíč)

Přílohy