blog

Uherský Brod slaví titul ve starších žácích

Nejlepších osm družstev se utkalo 30. 4. 2022 v Kuřimi na finálovém turnaji o mistrovský titul ve starších žácích. Skupinu A ovládl Uherský Brod. Vyhrál všechny tři zápasy a připsal si 9 bodů a jasné skóre 12:3. Druhé místo se 4 body pro Pitbully z Ivančic, třetí se ziskem 3 bodů Šlapanicím. Čtvrtá pozice s jedním bodem připadla Rájci Jestřebí. Skupina B byla vyrovnanější. Tři družstva se seřadila na 6 bodech a o umístění rozhodla minitabulka. Z ní nejlépe vyšly Boskovice a vyhrály skupinu, druhé skončily Řečkovice a třetí Nivnice. Poslední příčka patřila Slavičínu.

První čtvrtfinále mezi Boskovicemi a Rájcem a hned šok na úkor favorita z Boskovic. Vítěz skupiny se přizpůsobil tempu šesti hráčů z Relaxu a v relaxačním tempu dovedly týmy zápas do prodloužení. V něm jedna povedená akce poslala dál Orel Bořitov – Relax Rájec Jestřebí. Druhý vítěz skupiny překvapení nedopustil, Uherský Brod přejel SK Snipers Slavičín 10:0. Vyrovnanou bitvu svedly Ivančice s Nivnicí. Šťastnější byli nakonec starší žáci Pitbulls Ivančice a po výhře 5:3 postoupili do semifinále. Posledním semifinalistou byly brněnské Řečkovice, když porazily 5:0 Šlapanice.

Rájec překvapoval i nadále, stejně jako Boskovice ukolébal i Ivančice a po výsledku 3:1 postoupil do finále. Druhým finalistou se stal Uherský Brod, který přesvědčivě porazil 6:1 Brno-Řečkovice.

Zápas zklamaných znamenal vyrovnanou bitvu a skvělé výkony brankářů na obou stranách. Nakonec v zápase o třetí místo padla pouze jedna branka, kterou vstřelili Orli z Brna-Řečkovic a mohli se radovat z bronzových medailí. Pitbulls Ivančice se museli smířit se čtvrtým místem. Překvapení se Rájci do zlaté tečky dotáhnout nepovedlo. Finále mělo i přes vedoucí branku Rájce jasný průběh. Orel Uherský Brod dalším jistým výkonem vyhrál finále 7:1 a získal mistrovský titul OFL ve starších žácích pro rok 2021/2022. Druhé místo přesto znamenalo výborný výsledek pro Orel Bořitov – Relax Rájec Jestřebí. Pátý skončil FBO Orel Boskovice, šestý Orel Nivnice, sedmý Orel Šlapanice, osmý SK Snipers Slavičín.

Nejlepšími hráči na turnaji byli vyhlášeni:
    Nejlepší brankář – Štěpán Chabiča (Orel Bořitov – Relax Rájec Jestřebí)
    Nejlepší obránce – Filip Hegr (Orel Uherský Brod)
    Nejlepší útočník – Jan Vrašťák (Orel Brno-Řečkovice)

Přílohy