blog

Titul ve starších žácích získal ŠSK Očov Hodonín

Nejlepších osm družstev se utkalo 8. 5. 2023 v Kuřimi na finálovém turnaji o mistrovský titul ve starších žácích.

Skupina A: FBO Orel Boskovice, Pitbulls Ivančice, Orel Koryčany, Orel Brno-Řečkovice

Skupina B: Orel Nové Město na Moravě, ŠSK Očov Hodonín, Florbal Slavičín, Orel Uherský Brod

Skupinu A se ziskem 9 bodů vyhrála pořadatelská jednota z Brna-Řečkovic. Druhé místo se 4 body obsadily Boskovice, třetí se 3 body Pitbulls Ivančice. Čtvrtá pozice s jedním bodem patřila Koryčanům. Skupina B měla také stoprocentní družstvo. 9 bodů, skvělé skóre 22:1 a první místo si zarezervoval Očov Hodonín. Druhý skončil Uherský Brod se 6 body, když nestačil jen na suveréna skupiny. Třetí s 3 body Nové Město na Moravě, čtvrtý Florbal Slavičín.

První čtvrtfinále mezi Řečkovicemi a Slavičínem bylo možná více vyrovnané, než se čekalo. Přesto Řečkovice postoupily do semifinále po výsledku 3:0. Ve druhém se již schylovalo k prodloužení, když Uherský Brod minutu před koncem dotáhl dvoubrankové manko proti Ivančicím, ovšem 15 sekund před koncem Ivančice přidaly čtvrtou branku a po výsledku 4:3 postoupily dál. Vítěz skupiny B z Hodonína si ve třetím čtvrtfinále poradil s Koryčany 10:1. Poslední místenku do semifinále si v prodloužení zajistily Boskovice. Svého rivala z Nového Města přetlačily 4:3.

První semifinále mezi Řečkovicemi a Ivančicemi nabídlo opatrnou partii. Po těsné výhře 2:1 se z postupu do finále radovaly Řečkovice. Druhým finalistou se po jasné výhře 11:0 nad Boskovicemi stal Očov Hodonín.

V zápase zklamaných padlo devět branek. O jednu víc vstřelili žáci FBO Orla Boskovic a po výsledku 5:4 se mohli radovat z bronzových medailí. Pitbulls Ivančice po roce obsadil opět čtvrté místo. Očov na opravdový odpor narazil až ve finále. Řečkovice dlouho vzdorovaly a byly více než důstojným soupeřem. Přesto ŠSK Očov Hodonín po výsledku 6:4 mohl slavit mistrovský titul OFL ve starších žácích pro rok 2022/2023. Druhé místo a stříbrné medaile si na krk pověsili hráči Orla Brna-Řečkovice. Pátý skončil Orel Uherský Brod, šestý Orel Nové Město na Moravě, sedmý Orel Koryčany, osmý Florbal Slavičín.

Nejlepšími hráči na turnaji byli vyhlášeni:
•    Nejlepší brankář – Jakub Herálecký (Orel Brno-Řečkovice)
•    Nejlepší obránce – Jakub Mattes (Pitbulls Ivančice)
•    Nejlepší útočník – Josef Hojsák (ŠSK Očov Hodonín)

Přílohy