blog

Mladší žáci Orla Vyškov opět po roce slaví titul

20. 4. 2024 se sešlo 8 nejlepších družstev z jednotlivých divizí na finálovém turnaji mladších žáků v Nezamyslicích, který po roce opět pořádala jednota Orla Vyškov.

Skupina A: Orel Vyškov, Florbal SVČ Luhačovice, TJ Sokol Střelice, FBO Orel Boskovice
Skupina B: Orel Nové Město na Moravě, Orel Dolní Bojanovice, Orel Uherský Brod, Orel Brno–Řečkovice

Skupinu A vyhráli bez ztráty bodu a s impozantním skoré 21:1 domácí Orli z Vyškova. Druhé místo obsadil Sokol Střelice, získal 6 bodů. Třetí příčka patřila Boskovicím se 3 body, poslední Luhačovice skončily bez bodu. Ve skupině B se o pořadí na prvních třech místech rozhodlo až v posledním zápase. Uherský Brod porazil Nové Město 4:3 a díky nejlepšímu skóre obsadil první místo. O jeden vstřelený gól méně měly druhé Řečkovice. Nové Město s nejmenším počtem vstřelených branek z těchto tří týmů obsadilo třetí příčku. Čtvrtý Orel Dolní Bojanovice.

Vyškov si v prvním čtvrtfinále lehce poradil 15:2 s Dolními Bojanovicemi. Boskovice ve druhém vyřazovacím zápase nezachytily ani jeden nástup do poločasů a podlehly žákům z Brna-Řečkovic 3:10. Vyrovnanější boje přinesly poslední dvě čtvrtfinále. Uherský Brod zvládl zápas proti diviznímu rivalovi z Luhačovic a postoupil po výsledku 5:3. Nové Město na Moravě otočilo zápas proti Sokolu Střelice a vyhrálo 4:2. Řečkovičtí Orli měli být jen další snadnou překážkou pro domácí. Ukázalo se, že jasné výhry ze základní části Vyškova v semifinále mnoho neznamenají. Brno bylo skvěle připravené, hrálo dobře defenzivně a navíc mělo vynikajícího Heráleckého v brance. Po základní hrací době skončilo utkání 2:2. Už i prodloužení se chýlilo ke konci, když se Vyškov po standardní situaci dostal k zakončení a rozhodl zlatým gólem o postupu do finále. Smutné hráče z Řečkovic čekal zápas o bronz. Druhé semifinále již tolik dramat nepřineslo. Uherský Brod i díky 4 brankám Matěje Rožnovského porazil Nové Město 6:2. V souboji poražených semifinalistů diktovali teplo Orli z Řečkovic. Dalším povedeným výkonem si po výhře 5:2 došli pro bronzové medaile. Orli z Nového Města na Moravě se museli spokojit se čtvrtou pozicí. Do finále vstoupil Orel Vyškov rázně, rychlé vedení, které postupem času jen a jen navyšoval. Orel Vyškov si po výsledku 8:3 zajistil obhajobu mistrovského titulu OFL v kategorii mladších žáků. Orli z Uherského Brodu obsadili druhou příčku. Páté místo TJ Sokol Střelice, šestý FBO Orel Boskovice, sedmý Florbal SVČ Luhačovice a osmý Orel Dolní Bojanovice.

Nejlepšími hráči na turnaji byli vyhlášeni:
•    Nejlepší brankář – Jan Herálecký (Orel Brno-Řečkovice)
•    Nejlepší obránce – Martin Kocanda (Orel Nové Město na Moravě)
•    Nejlepší útočník – Václav Vondráček (Orel Vyškov)

Přílohy