blog

Vyškov kraloval finále mladších žáků

22. 4. 2023 se sešlo 8 nejlepších družstev z jednotlivých divizí na finálovém turnaji mladších žáků v Nezamyslicích, který pořádala jednota Orla Vyškov.
Skupina A - Orel Vyškov,  Orel Bořitov,  Florbal SVČ Luhačovice, Orel Dolní Bojanovice

Skupina B - FBO Orel Boskovice, Orel Uherský Brod,  Orel Kuřim, Orel Brno-Řečkovice

Skupinu A vyhráli bez ztráty bodu Orli z Vyškova. Druhé místo obsadily Luhačovice. Dolní Bojanovice získaly stejně bodů jako Luhačovice, remízou skončil i vzájemný zápas, ale horší celkové skóre znamenalo třetí příčku. Čtvrtí byli Orli z Bořitova.
Ve skupině B si prvenství se sedmi body zajistily Boskovice. Druhé místo si po vítězství nad Uh. Brodem 3:2 zajistili žáci z Brna-Řečkovic. Třetí se čtyřmi body skončil Uherský Brod a čtvrtý byl Orel Kuřim.

První čtvrtfinále přineslo největší bitvu o postup. Dolní Bojanovice vydřely proti Řečkovicím v posledních minutách zápasu remízu 6:6. O postupujícím do semifinále rozhodl zlatý gól, který vstřelily Bojanovice a mohly se radovat z postupu. Ostatní čtvrtfinálové zápasy již tak dramatické nebyly. Vyškov si lehce poradil s Kuřimí 10:0. Vítěz skupiny B Boskovice vyhrál nad Bořitovem 8:1 a v posledním čtvrtfinále Uherský Brod porazil 7:2 Luhačovice.

Vyškov pokračoval v demolici soupeřů i v semifinále. Soupeři z Bojanovic nasázel 11 branek a po výsledku 11:1 se mohli domácí těšit na finále. Druhé semifinále mělo být o poznání dramatičtější, ale Uherský Brod neunesl tíhu okamžiku a na dobře bránící a na brejky hrající Boskovice nedokázal vymyslet úspěšnou taktiku. Boskovice vyhrály 6:2.

V souboji poražených semifinalistů si lépe vedli Orli z Uherského Brodu, když po výsledku 5:2 porazili Dolní Bojanovice a mohli se radovat z bronzových medailí. Orli z Dolních Bojanovic se museli spokojit se čtvrtou pozicí. Ve finále se Boskovicím ze začátku dařilo držet soupeře na uzdě, ale postupem času se ukázala obrovská kvalita Vyškova. Pořadatelská jednota Orla Vyškov si po výsledku 6:3 dokráčela zcela po zásluze pro mistrovský titul OFL v kategorii mladších žáků pro rok 2022/2023. Orli z Boskovic obsadili skvělou druhou příčku. Páté místo Orel Brno-Řečkovice, šestý SVČ Florbal Luhačovice, sedmý Orel Kuřim a osmý Orel Bořitov.

Nejlepšími hráči na turnaji byli vyhlášeni:
•    Nejlepší brankář – Ondřej Dolan (Orel Uherský Brod)
•    Nejlepší obránce – Matyáš Prudil (FBO Orel Boskovice)
•    Nejlepší útočník – Tadeáš Bohůn (Orel Dolní Bojanovice)

Přílohy