blog

Finálový turnaj mužů vyhrál FBO Orel Boskovice

Osm nejlepších družstev se o víkendu 6. – 7. 5. 2023 sešlo na finálovém turnaji mužů v Havířově.

Skupina A: Orel Havířov, Orel Vizovice, Black Bears Veselí n. Moravou, Orel Kunštát

Skupina B: FBO Orel Boskovice, Orel Zlín, TJ Sokol Třebíč, Orel Dolní Bojanovice

Skupinu A vyhrál Orel Kunštát se ziskem 6 bodů. Druhé byly Vizovice se 4 body. Třetí díky horšímu skóre domácí pořadatelská jednota z Havířova taktéž se 4 body. Black Bears Veselí nad Moravou porazil vítěze skupiny z Kunštátu, ale další body nepřidal a se 3 body zůstal čtvrtý. Orli z Boskovic vyhráli odpolední skupinu B bez ztráty bodu. Druhá příčka patřila Sokolům z Třebíče se ziskem 4 bodů. Opět horší skóre odsoudilo Dolní Bojanovice na třetí místo. Čtvrtý skončil Zlín.

V prvním čtvrtfinále se vítěz skupiny A z Kunštátu zapotil, když Zlín porazil těsně 4:3. Druhý zápas mezi Třebíčí a domácím Havířovem se hned od první části vyvíjel jasně pro Třebíč. Konečné skóre 10:2 a jasný postup Sokola. Vítěz skupiny B z Boskovic si poradil 12:2 s Veselím nad Moravou, ovšem kanonádu spustil až v poslední třetině, kterou vyhrál 8:0. Posledním semifinalistou se staly Vizovice, když přetlačily bojující Bojanovice 5:2.
Do prvního semifinále vstoupil lépe Kunštát, když první třetinu nad Třebíčí vyhrál 2:0. Po té už se trefovali jen hráči Třebíče a po obratu na 5:2 postoupili při své první účasti do finále. Ve druhém semifinále si Boskovice pohlídaly postup do boje o titul po výhře 7:3 nad Vizovicemi.

Zápas o bronz byl vyrovnaný od začátku do konce. Kunštátu docházely postupem času víc a víc síly, ale i díky skvělému výkonu brankáře udržel vedení 2:1 až do konce zápasu. Orel Kunštát se tak mohl radovat ze zisku bronzových medailí, Orel Vizovice obsadil stejně jako loni čtvrtou příčku. Titul mistra OFL pro rok 2022/23 putuje po roční odmlce zpět do Orla Boskovic. Boskovice po první těsné třetině přidaly další branky a vyhrály 7:3. Muži Sokola Třebíč si na krk pověsili stříbrné medaile. Pátý skončil Orel Dolní Bojanovice, šestý Orel Havířov, sedmý Black Bears Veselí nad Moravou a osmý Orel Zlín.

Nejlepšími hráči na turnaji byli vyhlášeni:
•    Nejlepší brankář – David Tenora (Orel Kunštát)
•    Nejlepší obránce – Tomáš Foret (FBO Orel Boskovice)
•    Nejlepší útočník – Robin Macek (Orel Vizovice)

Přílohy